Venetsia on tunnettu upeista kanaaleistaan, historiallisista rakennuksistaan ​​ja tietysti ikonisesta San Marcen aukiostaan. Kaupungin huomattaviin nähtävyyksiin kuuluvat myös sen monipuoliset ravintolat, joissa voi nauttia herkullisista pizzoista, pastoista ja merenelävistä.

Yksi suosituimmista ravintoloista Venetsiassa on Osteria alle Testiere. Tämä kodikas ravintola sijaitsee keskellä kaupungin upeaa kaupunginosaa ja tarjoaa intiimin ympäristön nauttia perinteisistä italialaisista ruokalajeista, kuten risottoista ja kalasta. Sen suosio perustuu paitsi korkealaatuiseen ruokaan myös erinomaiseen asiakaspalveluun.

Toinen suosittu vaihtoehto on Trattoria Da Romano, joka tunnetaan erityisesti mereneläväruoistaan. Ravintola on ollut toiminnassa jo yli sadan vuoden ajan ja sen menestys perustuu laadukkaisiin, tuoreisiin raaka-aineisiin ja autenttisiin resepteihin. Da Romano on myös suosittu paikallisten keskuudessa, mikä on aina hyvä merkki.

Jos haluat nauttia näköalasta Venetsian kanaaleille samalla kun syöt herkullista ruokaa, Antiche Carampane on täydellinen valinta. Tämä perheomisteinen ravintola sijaitsee viehättävässä kujassa ja tarjoaa perinteisiä venetsialaisia ​​ruokia tuoreista ja paikallisista raaka-aineista valmistettuna. Antiche Carampane on saanut paljon positiivista palautetta sekä ruuastaan että tyylikkäästä ilmapiiristään.

Nämä ravintolat edustavat vain pintaa Venetsian rikkaasta ravintolatarjonnasta. Kaupunki tarjoaa lukuisia muita paikkoja, joissa voi nauttia laadukkaasta ruoasta ja kokea Venetsian ainutlaatuisen tunnelman. On hyvä varata pöytä etukäteen suosituimpiin ravintoloihin, jotta varmistaa paikan, mutta jos sinulla on onnea, saatat löytää myös piilotetun helmen kävelemällä kaupungin kujia ja kanavia.

 • Osteria Alle Testiere: Venetsian suosituimpiin ravintoloihin kuuluva Osteria Alle Testiere tarjoaa herkullista ja tuoretta meren antimia. Ravintolassa on intiimi ilmapiiri ja ystävällinen palvelu.
 • Trattoria da Romano: Trattoria da Romano on perinteinen venetsialainen ravintola, jossa voi nauttia paikallisia erikoisuuksia. Ravintola sijaitsee lähellä Rialton siltaa ja tarjoaa autenttisia makuja.
 • Trattoria da Fiore: Trattoria da Fiore on suosittu ruokapaikka Venetsian kaupunginosaan lähellä Piazza San Marcon aluetta. Ravintolan menyyssä on perinteisiä italialaisia ruokia ja laadukkaita viinejä.
 • Antico Martini: Antico Martini on historiallinen ravintola Venetsian keskustassa. Ravintolassa voi nauttia herkullisen illallisen ja samalla tuntea historiallisen Venetsian tunnelman.
 • Trattoria Al Gazzettino: Trattoria Al Gazzettino on suosittu ruokapaikka paikallisten keskuudessa. Ravintola tarjoaa herkullisia ja autenttisia italialaisia ruokia sekä ystävällistä palvelua.
 • Osteria Bancogiro: Osteria Bancogiro sijaitsee näyttävällä paikalla Rialton sillan vieressä. Ravintolasta avautuu upeat näkymät Grand Canalin suuntaan. Tarjolla on herkullisia mereneläviä ja mutkattomia ruokia.
 • Ristorante Bistrot de Venise: Ristorante Bistrot de Venise on yksi Venetsian tunnetuimmista ravintoloista. Ravintola on erikoistunut perinteisiin venetsialaisiin ruokiin ja tarjoaa laajan valikoiman viinejä.
 • Ristorante Quadri: Ristorante Quadri sijaitsee aivan Piazza San Marcon vieressä ja on tunnettu paikallisista herkuistaan. Ravintola tarjoaa eksklusiivista illallista upeissa puitteissa.
 • Osteria La Zucca: Osteria La Zucca on viihtyisä ravintola, joka on erikoistunut kasvisruokiin. Ravintola tarjoaa maukkaita ja luovia kasvisruokalajeja, jotka sopivat niin kasvissyöjille kuin lihansyöjillekin.
 • Osteria da Alberto: Osteria da Alberto on suosittu ja edullinen ravintola Venetsian keskustassa. Ravintolasta saa perinteistä venetsialaista ruokaa rennossa ja viihtyisässä tunnelmassa.
 • Trattoria da Jonny: Trattoria da Jonny on perinteikäs ravintola, joka tarjoaa herkullista italialaista ruokaa. Ravintolan tunnelma on rento ja palvelu ystävällistä.
 • Osteria ai 4 Feri: Osteria ai 4 Feri on pieni ja kodikas ravintola Venetsian sydämessä. Ravintola tarjoaa paikallisia erikoisuuksia ja ystävällistä palvelua.

Venetsia on todellinen ruokaelämyksen keidas, jossa pääset herkuttelemaan italialaisilla herkuilla kauniissa ja romanttisessa ympäristössä. Tämä artikkeli esitteli sinulle joitakin Venetsian suosituimpia ravintoloita, joiden tarjoama ruoka ja tunnelma vievät sinut lähemmäs aitoa italialaista ruokakulttuuria.

Toivomme, että tämä lista auttaa sinua löytämään parhaat ruokapaikat Venetsiasta ja inspiroi sinua kokeilemaan uusia makuja ja herkkuja. Suosittelemme varaamaan pöydän etukäteen, varsinkin alueen suosituimmissa ravintoloissa, jotta voit varmistaa paikkasi tässä gastronomisessa seikkailussa.

Kehotamme myös jakamaan kokemuksiasi näistä ravintoloista sosiaalisessa mediassa ja kommentoimaan artikkelia tässä tai suoraan ravintoloiden alasivuilla. Kuulemme mielellämme mielipiteesi ja vinkkisi, jotta voimme päivittää listaa ja tehokkaammin palvella muita matkailijoita, jotka etsivät parhaita ravintoloita Venetsiassa.

Muistathan myös tutustua muihin Venetsian nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin, jotta saat täyden elämyksen tästä kauniista kaupungista. Venetsia on täynnä historiallisia kohteita, romanttisia kanaaleja ja upeaa arkkitehtuuria, jotka ovat tutustumisen arvoisia.

Älä kuitenkaan unohda ruokaa – Venetsiassa jokainen ateria on ikimuistoinen kokemus ja lähde uusiin makuihin ja ruokaseikkailuihin. Bon appétit ja hyvää matkaa Venetsiaan!