Venetsian historiallinen keskusta, eli vanhakaupunki, on levittäytynyt saarille ja siihen kuuluu kuusi kaupunginosaa; Cannaregio, Castello, San Marco, Dorsoduro, San Polo ja Santa Croce.
Historiallisessa keskustassa asuu vain n. 60 000 asukasta, joten suurimmalta osin turistit täyttävät kaupungin, varsinkin kesäaikoina.

Historialliseen keskustaan voi matkustaa mantereelta sekä junalla, että autolla. Vanhankaupungin alueelle pääsyn jälkeen matkaa joutuu jatkamaan joko kävellen tai vesiteitse. Kapeita kujia täynnä olevan historiallisen keskustan läpi virtaa Venetsian suurin kanava, Canal Grande. Paikan saaria yhdistävät monet sillat, joten myös kävellen liikkuminen on vaivatonta.

Venetsian vanhastakaupungista löytyy lukuisia nähtävyyksiä. Suosituin on Pyhän Markuksen aukio eli Piazza San Marco, jonka laidalta löytyy Pyhän Markuksen kirkko sekä Dogen palatsi. San Polon kaupunginosassa on mm. tunnettu Rialton silta ja Castellosta löytyy taas Huokausten silta.
Myös Canal Grande on jo itsessään nähtävyys. Sen lisäksi, että se on historiallisen keskustan suurin liikenneväylä, voi sitä pitkin kulkiessaan ihastella reunoille rakennettuja taloja ja palatseja.

Venetsian vanhankaupungin, ja oikeastaan koko Venetsian, kalleimmat paikat löytyvät juurikin Pyhän Markuksen aukion lähistöltä. Sekä hotellien että ruokapaikkojen suhteen kannattaa suunnata hieman kauemmas ja tutkia varsinkin pikkukatuja.


Kommentit

Vanhakaupunki — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>