Varmasti ensimmäinen asia mikä tulee mieleen Venetsiasta, on sen kanavilla lipuvat gondolit, ja niitä raitaisissa paidoissaan ohjaavat gondolieerit, jotka saattavat lurauttaa serenadin rakastuneelle pariskunnalle. Entisaikaan gondolieerit tulivat vanhoista gondolieerisuvuista, eikä gondolia saanut siis ohjata kuka tahansa. Gondolieerien ammattia säänteelee erityinen ammattikilta.

venice-699186_960_720

Gondoli on pitkä ja kapea, tasapohjainen vene. 1500-luvulta lähtien on lailla määrätty niiden oltavan mustia. Gondolit valmistetaan käsityönä, ja gondolieeri voi joutua maksamaan jopa 20 000 euroa ajokistaan, jonka elinkaari on suunnilleen 20 vuotta. Nykyään Venetsian kanavoilla liikennöi muuta sata gondolia, pääosin turistikyyteinä.

Tietysti romanttinen gondoliajelu Venetsiasssa on jotain minkä haluaa kokea, kunhan on valmis maksamaan. Gondoliajelu ei nimittäin ole halvimmasta päästä. Hinnat määrää Venetsian kaupunki, ja ne lähtevät 80 eurosta ylöspäin. Tällä hinnalla pääsee 40 minuuttia kestävällä ajelulle, seuraava 20 minuuttinen maksaa 40 euroa lisää. Illalla kello 19 jälkeen hinta kipuaa 100 euroon/40 min, ja ylimääräinen 20 minuuttinen maksaa 50 euroa. Hinnoista kannattaa neuvotella ennen kyytiin nousua, koska aina historianselotus tai ne kuuluisat serenadit kuulu hintaan. Gondoliin mahtuu kerrallaan 6 ihmistä matkustamaan, joten tällöin voi säästää hiukan, koska summa jaetaan matkustajien kesken.

Gondikyydin voi napata itselleen yleisimmiltä turistialueilta kuten Rialton sillan tai Dogen palatsin läheisyydestä. Usein gondoliajelua tullaan todennäköisimmin ehdottelemaan rantakaduilla käveleville turisteille. Myös esimerkiksi matkatoimistojen tai hotellin vastaanottojen kautta voi varata itselleen gondoliajelun, mutta siitä peritään usein lisämaksu.


Kommentit

Gondolit — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>