Venetsian hotellit ovat usein täyteen buukattuja, varsinkin sesonkiaikoina. Näitä sesonkiaikoja ovat helmikuun lopulla olevat laskiaiskarnevaalit, kesä, ja festivaalit elo-syyskuussa. Silloin Venetsian hotellit ovat todella kalliita ja ne on varattava hyvissä ajoin etukäteen. Sesonkiaikojen ulkopuolella taas hotellien hinnat vaihtelevat paljonkin, 50 eurosta/yö ylöspäin. Toisaalta taas yhden yön hinta voi lähennellä jopa 1000 euroa per yö. Varsinkin ydinkeskustan hotellit ovat hintavia, joten pienen budjetin matkaajien kannattaa harkita majoittumista kauempana keskustasta, esimerkiksi Mestren alueella mantereella, tai Lidon tai Muranon saarilta. Halpaa majapaikkaa etsiessä on hakukoneista suuri apu: perinteisten hotellisivustojen sijaan googlaamalla ”dormeja” eli asuntoloita tai hostelleja voit löytää todella edullista yöpymistä hyvinkin lähellä Venetsian keskustaa. Dormit ovat siis huoneita joissa majoittuu useampi asiakas, ja hinta määräytyy varaamiesi sänkyjen mukaan. Yöpyminen voi halvimmillaan olla alle 20 euroa/yö, eikä koko huoneen varaaminenkaan välttämättä ole kovin kallista.

Mikäli etsii todellista luksusta Venetsiasta, viiden tähden hotelleja löytyy myös useita, ja niiden hinnat vaihtelevat huonetyypin mukaan. Venetsian luksushotellit sijaitsevat lähinnä ydinkeskustassa tai Canal Granden varrella, äärettömän kauniilla näköalapaikoilla. Myös laguunin lähisaarilta San Clementestä ja Isola delle Rosesta löytyy viiden tähden hotellit kaikilla mukavuuksilla.

Lapsiperheille, ja miksei muillekin matkaajille, voi hyvä vaihtoehto olla myös huoneistohotellit. Isoihin huoneisiin mahtuu useampikin ihminen ja niistä löytyy yleensä keittonurkkaus, jolloin aamiaiset ja iltapalat valmistuvat näppärästi hotellissa. Keittonurkkauksia on tosin eri tasoisia – jotkut käsittävät kaikki mukavuudet astianpesukoneesta hellaan, toisista löytyy vain jääkaappi. Suurimmassa osassa hotelleista on saatavilla erikseen myös pinnasänkyjä, osa tosin pyytää niistä erillisen maksun. Huoneistohotellien hinnat vaihtelevat suuresti, joten tarjontaan kannattaa tutustua huolella ja miettiä mitä huoneelta kaipaa. Sijainnista ja varustelusta riippuen hinnat voivat vaihdella usean sadan euron välillä.

Hotellin valinnassa kannattaa ottaa sijainti huomioon. Hotellin kannattaa olla sijainniltaan helppopääsyinen, koska suuren tavaramäärän raahaaminen 400 sillan kaupungin kapeilla kujilla on todella raskasta, autoja ei ole, ja vesiliikenne on kallis matkustustapa. Kannattaa myös huomioida historiallisesti arvokkaan kaupungin omat erityiset säännöt: koska talojen seinien eristys ei ole uusinta parasta laatua, voi perässä vedettävästä matkalaukusta saada 500 euron sakon, jos sen pyörät pitävät liikaa meteliä. Mikäli ääneltään vaimennettuja pyöriä ei matkalaukussa ole, voi laukun raahaamisesta hotellille tulla väsyttävä, ja myös todella kallis kävelymatka.