Yleistä

Venetsia on kaunis ja romanttinen kaupunki, joka houkuttelee vuosittain miljoonia turisteja ympäri maailmaa. Monet matkailijat haluavat tutkia kaupunkia laajemmin ja käyttää liikkumiseen autoa. Auton vuokraus Venetsiassa on suosittu vaihtoehto, sillä se tarjoaa vapautta ja joustavuutta matkailijalle.

Auton vastaanotto

Auton vuokrausprosessi Venetsiassa on yleisesti ottaen sujuva ja helppo. Useimmat autonvuokrausyritykset sijaitsevat lähellä lentokenttää ja rautatieasemia, joten niiden löytäminen on vaivatonta. Käytössäsi on useita kansainvälisiä autonvuokrausketjuja sekä paikallisia yrityksiä. Ennen auton noutamista sinun tulee varata ja maksaa autonvuokraus etukäteen.

Vuokraus paikat

Venetsiassa on useita autonvuokrauspaikkoja, joista voit noutaa ja palauttaa auton. Suosituimmat vuokrauspaikat ovat lentokenttä ja rautatieasemat, kuten Venetsian Marco Polon lentokenttä, Trevison lentokenttä, Mestre rautatieasema ja Venetsian Santa Lucian rautatieasema. Lisäksi voit löytää autovuokraamoja myös kaupungin keskustasta ja hotelleista. Vuokrauspaikkasi valinta riippuu siitä, mistä saavut kaupunkiin ja missä päin kaupunkia oleskelet.

Hintataso

Auton vuokraushinnat Venetsiassa vaihtelevat vuokrausyrityksen, auton tyypin ja varausajankohdan mukaan. Keväällä ja syksyllä hinnat saattavat olla hieman halvempia, kun taas kesäaikaan ja erityisten tapahtumien aikana hinnat voivat nousta. Vuokrauksen hintaan sisältyy yleensä vakuutus, mutta saatat joutua maksamaan erillisen omavastuun. Lisäpalvelut, kuten lastenistuimet ja GPS-navigaattorit, saattavat myös aiheuttaa lisäkustannuksia. Auton vuokraaminen Venetsiassa voi olla kohtuuhintaista, ja hintataso voi vaihdella noin 30-100 euroa päivässä. Suositeltavaa on vertailla eri vuokrausyritysten hintoja ennen varauksen tekemistä.

Liikenne

Venetsia on tunnettu historiallisesta keskustastaan, joka koostuu kapeista kanaaleista ja kauniista silloista. Tämä tekee kaupungista ainutlaatuisen ja viehättävän, mutta samalla haastavan autolla liikkumisen kannalta. Suurin osa kaupungista on suljettu autoliikenteeltä, eikä kaupungin keskustaan ole mahdollista ajaa autolla. Sen sijaan matkailijoiden on luotava liikkumisensa veden kautta vesibusseilla tai -takseilla, tai käytettävä jalkapatikkaa. Autolla liikkuvan on tärkeää varautua siihen, että auton voi joutua jättämään Venetsian ulkopuolelle.

Miksi vuokrata auto lomalla?

Vaikka autolla ei voi liikkua Venetsian keskustassa, on auton vuokraaminen silti hyödyllistä loman aikana. Auton avulla on mahdollista tutustua lähialueisiin ja vierailla muihin kaupunkeihin kuten Padova, Verona tai Padova. Autolla liikkuessaan matkailija voi suunnitella matkansa itsenäisesti ja valita itselleen sopivimmat reitit ja pysähdyspaikat. Lisäksi autolla on helppo kuljettaa matkatavaroita ja suunnitella päiväretkiä vapaasti.

Auton tankkaaminen

Vuokra-auton tankkaaminen on tärkeä osa autonvuokrausta. Matkailijan tulee palauttaa auto täyteen tankattuna tai sopia tankkauspalvelusta autovuokraamon kanssa. Polttoaineen hinta vaihtelee ja voi olla eri luokkaa kuin kotimaassa. Täyden tankin palauttaminen on luotettavin ja kustannustehokkain vaihtoehto.

Tietullit

Italiassa on käytössä tietulleja, jotka peritään moottoriteiden käytöstä. Tietullit maksetaan tienvarsilla sijaitsevissa maksuporteissa. Auton vuokraajan tulee varautua tietulleihin ja ottaa huomioon ne matkabudjetissa. Tietullien hinnat vaihtelevat matkan pituuden sekä ajoreitin mukaan. On tärkeää tarkistaa ennen matkaa, minkälaisia tietulleja reitille osuu ja varata riittävästi käteistä rahaa niiden maksamiseen.

Minne mennä vuokra-autolla?

Venetsia on viehättävä ja romanttinen kaupunki, joka tarjoaa lukemattomia nähtävyyksiä ja kokemuksia. Vuokra-autolla liikkuminen antaa sinulle vapauden tutkia kaupunkia ja sen ympäristöä omassa tahdissasi. Voit suunnata kuuluisaan Piazza San Marcoon ja ihailla Pyhän Markuksen basilikaa ja Dogen palatsia, tai käydä vaikuttavassa Rialton sillalla. Voit myös ajaa Venetsian ulkopuolelle ja tutustua Veneton alueeseen, jossa voit vierailla esimerkiksi upeassa Veronassa tai romanttisessa Järvi Gardan alueella.

Vakuutukset

Kun vuokraat auton Venetsiassa, on tärkeää varmistaa, että sinulla on asianmukaiset vakuutukset. Useimmat autovuokraamot tarjoavat perusvakuutuksen, joka kattaa kolmannen osapuolen vastuuvakuutuksen ja osittain auton vahingot. Suosittelemme kuitenkin hankkimaan täyden kaskovakuutuksen, joka kattaa myös omavastuun ja lisääntyy vaurioiden tai varkauden sattuessa.

Nopeusrajoitukset

Italiassa voimassa olevat nopeusrajoitukset noudattavat yleisiä eurooppalaisia sääntöjä. Taajama-alueella nopeusrajoitus on yleensä 50 km/h, moottoriteillä 130 km/h ja maanteillä 90 km/h. On tärkeää olla tarkkaavainen ja noudattaa nopeusrajoituksia, sillä liikennerikkomuksista voi seurata sakkoja tai muita seuraamuksia.

Pysäköinti

Venetsiassa liikkuminen autolla voi olla haastavaa, sillä kaupungin keskustassa on rajoitettu autoilualue ja paljon kapeita kujia. Suosittelemme pysäköimään auton kaupungin ulkopuolella ja jatkamaan matkaa julkisilla liikennevälineillä. Jos kuitenkin haluat pysäköidä kaupungin keskustaan, on olemassa erilaisia pysäköintimahdollisuuksia, kuten pysäköintihalleja ja -alueita. Ole valmis maksamaan pysäköinnistä, sillä hinnat voivat olla korkeat.

Auton palautus

Kun on aika palauttaa vuokra-auto, sinun tulee ottaa huomioon vuokraamosi ohjeet. Useimmat vuokraamot sijaitsevat Venetsian lentokentällä tai rautatieasemalla, joten sinun tulee varata riittävästi aikaa auton palautukseen ennen lentoa tai junan lähtöä. Muista palauttaa auto sovitun ajan puitteissa ja täydessä kunnossa, jotta vältytään ylimääräisiltä kuluilta.