Koska Venetsia on merellinen kaupunki jonka saaria vesi ympäröi, on luonnollista, että vesiliikennettä on paljon. Vesibussit eli vaporettot toimittavat julkisen liikenteen virkaa Venetsiassa. Autolla ei Venetsiaan pääse, ainakaan Piazzale Romaa pidemmälle.
Kaupunkiin voi myös tutustua kävellen, koska välimatkat ovat lyhyitä, ja kävellessä ehtii nähdä enemmän. Mikäli käveleminen alkaa väsyttää eikä vesibussi innosta, voi napata myös vesitaksin, tai matkustaa traghettolla Canal Granden toiselle puolelle.
Vaikka luulisi rakenteensa takia kaupungin olevan täysi mahdottomuus matkakohteena liikuntarajoitteisille, on Venetsian kaupunki tehnyt suuren työn helpottaessaan pyörätuolilla kulkemista kaupungissa, sekä kerännyt hyödyllistä tietoa eri asioista liikuntarajoitteisille. Innovatiivisten ratkaisujen ansiosta kaupunkiin matkaaminen on liikuntarajoitteisille helpompaa ja miellyttävämpää. Monet ratkaisut parantavat myös esimerkiksi näkövammaisten turvallisuutta kaupungissa, ja helpottavat lastenrattaiden kanssa matkaamista, ja vanhempien ihmisten kulkemista. Eniten kaupungin hurmaaviin piirteisiin voi tutustua juuri matkaamalla jalan, ja eksymällä hiukan reitiltään.


Kommentit

Liikkuminen — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>