Isola di San Michele on pieni saari Venetsian kupeessa, neliön muotoinen ja muureilla rajattu. Se on Venetsian hautausmaasaari (cimitero).

Exif_JPEG_PICTURE

Vuonna 1807 San Cristoforon saari valittiin hautausmaaksi, koska kuolleita ei haluttu haudata hygieniasyistä pääsaarelle. Hautausmaan suunnitteli Gian Antonio Selva. San Cristoforon vieressä oli San Michelen saari, ja vuonna 1836 näitä kahta saarta erottanut kanaali täytettiin, ja syntyi yksi iso saari, joka nykyään tunnetaan nimellä Isola di San Michele. Saaren hautausmaa on jaettu erilaisiin osioihin uskontokuntien mukaan (ortodoksit, katoliset, evankeliset).

Lisäksi katolisten alueella on omat osionsa esimerkiksi lapsille, munkeille ja nunnille. Saaren hautausmaalle on myös haudattu monia kuuluisia henkilöitä, kuten säveltäjä Igor Stravinsky, sekä kirjailija Joseph Brodsky. Heidän hautansa ovat suosittuja käyntipaikkoja Isola di San Michelen saarella. Useissa hautakivissä näkyy menehtyneen nimen ja elinajan lisäksi hänen kuvansa, sekä haudoille on viety runsaasti kukkia.

 

islestm

Saarelta löytyy myös ensimmäinen renesanssityylinen kirkko, vuonna 1460 rakennetttu Chiesa di San Michele (tai San Michele in Isola), jonka on suunnitellut Mauro Codussi. Saarella on myös Lombardin suvun rakentama San Cristoforon kirkko, joka kuitenkin purettiin, ja rakennettiin uusiksi 1800-luvulla.

Isola di San Micheleen pääsee vaporettolla. Saarelle, tai sen kirkkoihin ei ole pääsymaksua, mutta ne saattavat olla auki rajoitettuina aikoina, mikäli siellä vietetään muistotilaisuuksia. On muistettava, että vaikka Isola di San Michele pystyy ottamaan vastaan turisteja ja kuuluisuuksien haudoille on opasteet, turistien käyttäytyä kohteliaasti. Saari on vielä nykyäänkin hautausmaakäytössä, ja siellä vietetään hautajaisia, sekä menehtyneiden surevat perheet vierailevat omaistensa haudoilla.


Kommentit

Isola di San Michele — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>