Sijainti ja historia

Trattoria da Romano on yksi Venetsian suosituimmista ravintoloista, joka sijaitsee Buranon saarella. Burano tunnetaan parhaiten kauniista, värikkäistä taloistaan, jotka houkuttelevat kävijöitä ympäri maailmaa. Trattoria da Romano on toiminut saarella jo yli sadan vuoden ajan ja se onkin vakiinnuttanut asemansa paikallisten ja turistien suosikkiravintolana.

Ravintola avattiin vuonna 1927 Romano Perin perheen toimesta, ja se on edelleen perheyritys. Sen sijainti Buranon kalastajasatamassa tarjoaa upeat näkymät kanavalle ja kaupungin viehättävälle arkkitehtuurille. Trattoria da Romano tarjoaa perinteisiä venetsialaisia ruokia sekä ystävällisen ja lämminhenkisen ilmapiirin, mikä tekee siitä suositun paikan niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin.

Tunnelmallinen sisustus

Trattoria da Romano tunnetaan myös viehättävästä ja tunnelmallisesta sisustuksestaan. Ravintolan seinät on koristeltu perinteisillä kalastajien välineillä ja kuvilla Buranon historiasta. Puusisustus ja vanhan ajan valaistus luovat kodikkaan ja lämpimän tunnelman, joka tekee vierailijoista tuntevat olonsa kotoisaksi. Ravintolassa on myös pieni terassi, jossa asiakkaat voivat nauttia ruuastaan samalla ihaillen kaunista Buranoa.

Perinteisiä venetsialaisia ruokia

Trattoria da Romano on erityisen tunnettu tarjoamistaan perinteisistä venetsialaisista ruokalajeista. Ravintolan ruokalista on laaja ja sieltä löytyy monia herkullisia vaihtoehtoja niin merenelävien ystäville kuin kasvisruokailijoillekin. Suosituimpia ruokia ovat esimerkiksi pohjasiika ”alla muranese”, joka tarjoillaan tomaattikastikkeessa ja persiljalla höystettynä, sekä meren antimista valmistettu risotto. Myös paikallisia erikoisuuksia, kuten mustekalapastaa ja fritto misto -annosta, kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Trattoria da Romano on myös erityisen kuuluisa tarjoamistaan jälkiruoista. Kannattaa ehdottomasti jättää tilaa herkullisille tiramisu- ja pannacotta-annoksille. Ravintolassa on myös laaja valikoima erilaisia viinejä, jotka täydentävät täydellisesti aterian.

Yhteenveto:

Trattoria da Romano on ollut pitkään yksi Venetsian suosituimmista ravintoloista. Se sijaitsee Buranon saarella ja tarjoaa upeat näkymät kanavalle. Ravintolan viehättävä sisustus luo kodikkaan tunnelman ja sen ruokalista tarjoaa laajan valikoiman perinteisiä venetsialaisia ruokia. Suosittelemme ehdottomasti vierailemaan Trattoria da Romanossa kokeaksesi aitoa venetsialaista ruokakulttuuria ja nauttiaksesi herkullisesta ruoasta.

Tuoreet kala-annokset

Venetsia tunnetaan ympäri maailman herkullisesta ja tuoreesta mereneläväruoastaan, ja yksi kaupungin kuuluisista ravintoloista, joka tarjoaa parasta kala-annosta, on Trattoria da Romano. Tämä perinteinen italialainen ravintola sijaitsee Venetsian Buranon saarella ja on ollut paikallisten ja turistien suosikki jo useiden vuosikymmenten ajan.

Trattoria da Romanon erikoisuus on sen tuoreet kala-annokset, jotka valmistetaan paikallisesti pyydetystä kalasta. Ravintolan menu vaihtelee päivittäin riippuen päivän kalasaaliista, ja jokainen annos valmistetaan varta vasten tilauksesta. Voit siis olla varma, että saat aina tuoretta ja laadukasta kalaa nauttiessasi illallista tässä ravintolassa.

Ravintolan suosituimpia kala-annoksia ovat esimerkiksi spaghetti vongole, joka on herkullinen pastaruoka, joka sisältää simpukoita, valkosipulia ja oliiviöljyä. Lisäksi voit maistaa katkarapuja, hummereita, simpukoita ja muita herkullisia mereneläviä Trattoria da Romanon tarjoamissa erilaisissa annoksissa. Ravintolan kokin taito ja huolellisuus valmistuksessa takaavat, että saat nauttia aitojen italialaisten makuhermojen herättäjistä.

Merenelävät

Trattoria da Romanon erikoisuus on merenelävät, ja ne ovat ehdottomasti tämän ravintolan hienouksia. Ravintolan omistajat ovat kalastaneet itse vuosikymmenten ajan, ja he tuntevat merenelävät kuin omat taskunsa. Voit siis odottaa, että saat aina tuoretta ja herkullista meren antimia nauttiessasi illallista tässä ravintolassa.

Ravintolan tarjoama valikoima mereneläviä on laaja ja monipuolinen. Voit esimerkiksi aloittaa aterian tilaamalla rapuja tai simpukoita, jotka tarjoillaan kevyesti maustetussa liemessä. Pääruoaksi voit valita esimerkiksi grillattuja hummereita tai paistettuja lohifileitä. Jälkiruoaksi voit herkutella esimerkiksi tiramisulla tai pannacotalla, jotka täydentävät mereneläväruoan täydellisesti.

Huippuluokan palvelu

Trattoria da Romano tunnetaan myös erinomaisesta palvelustaan. Ravintolan ammattitaitoinen henkilökunta on aina valmis auttamaan ja neuvomaan asiakkaita ruokavalintojen suhteen. Palvelu on ystävällistä ja huomaavaista, ja henkilökunta tekee parhaansa saadakseen vierailijat tuntemaan olonsa tervetulleeksi ja viihtyisäksi.

Ravintolan ilmapiiri on rento ja viihtyisä, ja sen avoimet ja valoisat tilat luovat täydellisen ympäristön nauttia herkullisesta ateriasta. Voit valita istumapaikan ravintolan terassilta ja nauttia kauniista maisemista samalla kun maistelet herkullista mereneläväannosta.

Kaiken kaikkiaan Trattoria da Romano on erinomainen valinta Venetsiassa ruokaileville mereneläviä rakastaville matkailijoille. Ravintolan tuoreet kala-annokset ja huippuluokan palvelu takaavat unohtumattoman ruokaelämyksen. Muista varata pöytä etukäteen, koska ravintola on suosittu ja se täyttyy usein nopeasti.

Laaja viinilista

Trattoria da Romano on yksi Venetsian kuuluisimmista ja suosituimmista ravintoloista, ja yksi sen suurimmista vetonauloista on sen laaja viinilista. Ravintola tarjoaa yli 300 erilaista viinilajiketta, jotka on valittu tarkoin maistelijoiden ja sommelierien toimesta. Viinilistan avulla asiakkaat voivat löytää täydellisen viinin ruokansa kanssa nautittavaksi.

Trattoria da Romanon viinilista koostuu pääasiassa italialaisista viineistä, jotka edustavat maan eri alueita ja viinialueita. Listalta löytyy niin kuohuvia proseccoja, raikkaita valkoviinejä kuin täyteläisiä punaviinejäkin. Lisäksi valikoimassa on myös muutama kansainvälinen vaihtoehto. Jokainen viini on huolella valittu ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden maistaa erilaisia makuja ja tuoksuja.

Viinilistan lisäksi Trattoria da Romanossa on myös ammattitaitoinen henkilökunta, joka auttaa mielellään viinivalintojen tekemisessä. Tarjoilijat ja sommelierit osaavat kertoa viinien taustoista, viinialueista ja suosituimmista viinityypeistä. He myös auttavat mielellään suosittelemaan juuri sopivaa viiniä ruoan kanssa.

Suosittu lounaspaikka

Trattoria da Romano on erityisen suosittu lounasaikaan, ja moni venetsialainen suuntaa sinne nauttimaan herkullisen lounaan. Ravintolassa tarjoillaan perinteisiä venetsialaisia ruokia, kuten risottoa, pastaa ja erilaisia kalaruokia. Ruuat valmistetaan tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista, ja ne tarjoillaan herkullisen mausteisina ja täyteläisinä.

Lounasaikaan Trattoria da Romanossa on usein jonkin verran ruuhkaa, mutta ravintola on suunniteltu siten, että ruokailijat mahtuvat hyvin istumaan ja nauttimaan ruoastaan. Tunnelma ravintolassa on vilkas ja eläväinen, ja siellä pääsee todella kokemaan venetsialaisen ruokakulttuurin ja elämänmenon.

Ravintola tarjoaa myös lounaspaketin, joka sisältää alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan. Tämä paketti on oiva vaihtoehto heille, jotka haluavat maistaa useampia eri ruokia ja saada täydellisen makuelämyksen. Lisäksi Trattoria da Romano tarjoilee myös päivän erikoisruokaa, joka vaihtelee päivittäin ja tarjoaa aina uusia ja mielenkiintoisia makuyhdistelmiä.

Varaa pöytä etukäteen

Koska Trattoria da Romano on niin suosittu ravintola, on suositeltavaa varata pöytä etukäteen. Erityisesti lounasaikaan kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jotta saa varmasti paikan ravintolasta. Pöytävarauksen voi tehdä ravintolan verkkosivuilta tai puhelimitse.

Trattoria da Romanossa asiakkaat voivat varata pöydän myös isommalle seurueelle, sillä ravintolassa on useita tilavia salia, joissa mahtuu ruokailemaan isompiakin ryhmiä. Ravintolassa on myös hyvä palvelu ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka huolehtii siitä, että kaikki asiakkaat saavat nauttia herkullisesta ruoastaan.

Kaiken kaikkiaan Trattoria da Romano on ehdottomasti vierailun arvoinen ravintola Venetsiassa. Sen laaja viinilista, herkullinen ruoka ja ystävällinen palvelu tekevät ravintolasta täydellisen paikan nauttia aitoa venetsialaista ruokaa ja tunnelmaa. Kannattaa kuitenkin varata pöytä etukäteen, jotta varmasti pääsee nauttimaan tästä upeasta ruokaelämyksestä.