Esittely

Antico Martini on yksi Venetsian suosituimmista ravintoloista, joka tarjoaa herkullista italialaista ruokaa perinteisessä ja tyylikkäässä ympäristössä. Ravintola sijaitsee aivan San Marco -aukion vieressä, joten se on erinomainen valinta niille, jotka haluavat nauttia hyvästä ruoasta upean näkymän kera.

Antico Martinin historia juontaa juurensa 1700-luvulle, ja se on pitkään ollut suosittu koko kaupungin asukkaiden ja turistien keskuudessa. Ravintola on tunnettu laadukkaasta palvelustaan ja laajasta valikoimastaan, joka vie sinut matkalle italialaisen keittiön parhaisiin annoksiin.

Sijainti

Antico Martini sijaitsee osoitteessa Campo Teatro Fenice, San Marco 2007, lähellä Venetsian kuuluisaa San Marion aukiota. Tämä keskeinen sijainti tekee siitä ihanteellisen paikan nauttia herkullisesta ateriasta kaupungin sydämessä.

Ravintola on helposti saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla tai kävellen, jos oleskelet lähellä tai aivan keskustassa. Voit nauttia ruoasta ja juomasta kauniissa sisätiloissa tai valita istumapaikan ulkona ja ihailla samalla ympärilläsi olevaa kauneutta.

Menüü

Antico Martinin menüü tarjoaa laajan valikoiman perinteisiä italialaisia ruokia, jotka valmistetaan tuoreista raaka-aineista ja aitoja makuja kunnioittaen. Voit aloittaa aterian valitsemalla alkupalan, kuten bruschettan tai caesar-salaatin, ja jatkaa pääruoalla, kuten risotton, pastan tai kala- tai liha-annoksen kanssa.

Ravintolassa on myös erinomainen viinilista, josta voit valita sopivan juoman ruokasi kaveriksi. Tarjoilijat ovat asiantuntevia viinien suhteen ja voivat suositella sinulle parasta vaihtoehtoa makusi mukaan.

Ruoan laatu ja maku eivät petä, ja annokset ovat runsaita ja hienosti tarjoiltuja. Antico Martini tarjoaa myös herkullisia jälkiruokia, kuten tiramisua tai pannacottaa, jos kaipaat vielä jotain makeaa päätteeksi.

Yhteenvetona Antico Martini on upea ravintola Venetsiassa, joka tarjoaa herkullista italialaista ruokaa perinteikkäässä ja tyylikkäässä ympäristössä. Sijainti on ihanteellinen, lähellä San Marco -aukiota, ja ravintolasta on upeat näkymät ympäröivään kauneuteen. Menüü on laaja ja tarjoaa perinteisiä italialaisia ruokia, jotka saavat veden kielelle ja täyttävät makuhermosi. Antico Martini on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen paikka, jos vierailet Venetsiassa ja haluat nauttia aitoa italialaista ruokaa kauniissa ympäristössä.

Suosikkiannokset

Venetsia on tunnettu herkullisesta ruoastaan, ja siellä on lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja. Yksi suosituimmista ravintoloista on Antico Martini, joka sijaitsee kauniissa Santa Maria Formosan aukiolla. Ravintolassa tarjoillaan perinteisiä italialaisia ruokia, mutta myös paikallisia erikoisuuksia.

Yksi Antico Martinin suosikkiannoksista on risotto alla pescatora, joka on merenelävillä täytettyä risottoa. Risotto valmistetaan perinteiseen tapaan hitaasti kiehuvalla kanaliemellä, joka antaa sille runsaan ja täyteläisen maun. Lisäksi risottoon lisätään erilaisia mereneläviä, kuten simpukoita, katkarapuja ja mustekalaa, jotka tekevät annoksesta herkullisen ja maukkaan.

Toinen suosikkiannos Antico Martinissa on spaghetti alle vongole, joka on simpukoilla ja valkosipulilla maustettu pasta. Spaghetti kypsennetään al dente -pisteeseen ja sekoitetaan simpukoiden ja valkosipulin kanssa. Pastan pehmeä maku yhdistettynä simpukoiden suolaiseen ja merelliseen makuelämykseen tekee tästä annoksesta täydellisen valinnan meren antimia rakastavalle.

Tunnelma

Antico Martini on tyypillinen venetsialainen ravintola, jonka tunnelma on lämmin ja kutsuva. Ravintola sijaitsee viehättävässä vanhassa rakennuksessa, joka on kunnostettu säilyttäen sen alkuperäisen arkkitehtuurin ja charmikkaan ilmeen. Ravintolan sisustus on perinteinen ja tyylikäs, houkutellen niin paikallisia asukkaita kuin turistejakin.

Ravintolan henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta, ja he tekevät parhaansa varmistaakseen vieraiden viihtyvyyden. Antico Martinissa on myös mahdollisuus ruokailla ulkoterasilla, josta avautuu kaunis näköala aukiolle. Terassi on erityisen suosittu paikka lounastaa tai nauttia illallista lämpiminä kesäiltoina.

Kokonaisuudessaan Antico Martinin tunnelma on rento ja rauhallinen, mikä tarjoaa täydellisen ympäristön ruoan ja seurustelun nauttimiseen.

Hinnat

Antico Martinin hinnat ovat kohtuulliset ottaen huomioon ravintolan laadukkaan ruoan ja palvelun. Alkuruoat maksavat noin 10-15 euroa, ja pääruuat ovat hintaluokaltaan 15-25 euroa. Jälkiruokien hinnat vaihtelevat noin 5-10 euron välillä.

Lisäksi ravintolassa on laaja valikoima viinejä, joita tarjoillaan lasi- ja pullohintaan. Lasillinen viiniä maksaa keskimäärin 5-8 euroa, ja pullo viiniä maksaa noin 20-40 euroa riippuen viinin laadusta.

Vaikka Antico Martinin hinnat saattavat tuntua hieman korkeilta, hinta-laatusuhde on erinomainen ottaen huomioon ravintolan herkullisen ruoan ja tunnelman. Ravintola on myös suosittu, joten varaus on suositeltavaa etenkin ruuhka-aikoina.

Antico Martinin suosikkiannokset, tunnelma ja hinnat tekevät siitä ehdottomasti vierailun arvoisen ravintolan Venetsiassa. Olipa kyseessä romanttinen illallinen kahdenkesken tai rento lounas ystävien kesken, Antico Martini tarjoaa unohtumattoman ruokailuelämyksen kauniissa ympäristössä.

Aukioloajat

Antico Martini on yksi Venetsian suosituimmista ravintoloista, joka on avoinna lähes vuoden ympäri. Ravintola palvelee asiakkaitaan joka päivä klo 12.30–14.30 lounaan aikaan ja klo 19.30–22.30 illallisen aikaan.

Ravintolan aukioloajat voivat kuitenkin vaihdella hieman eri sesonkeina ja pyhäpäivinä, joten on aina hyvä tarkistaa ajankohtaiset tiedot ennen ravintolaan suuntaamista. Antico Martinissa on myös mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia, kuten häitä tai yritystapahtumia, jolloin ravintola voi olla suljettu muilta asiakkailta. Tällöin varaaminen etukäteen on erittäin suositeltavaa.

Esimerkkiasiakkaiden arviot

Antico Martinin asiakkaat ovat antaneet ravintolalle erittäin positiivista palautetta. Ravintola on saanut lukuisia arvosteluja, joissa sen ruoan laatu, palvelun taso ja tunnelma ovat saaneet kiitosta.

Yksi asiakas kertoo TripAdvisor-sivustolla: ”Antico Martini on ehdottomasti paras ravintola, jossa olen koskaan syönyt. Ruoka oli taivaallista ja palvelu loistavaa. Suosittelen ehdottomasti vierailemaan tässä ravintolassa, mikäli olet Venetsiassa.”

Toinen asiakas puolestaan kehuu ravintolan tunnelmaa ja sisustusta: ”Antico Martinissa oli todella romanttinen ilmapiiri, ja ruoka oli niin herkullista, että oli vaikea sanoa, mikä ruokalaji oli suosikkini. Palvelu oli myös erinomaista ja henkilökunta oli todella ystävällistä.”

Useat asiakkaat ovat myös maininneet ravintolan viinivalikoiman olevan laadukas ja monipuolinen. Antico Martini tarjoaa laajan valikoiman italialaisia ja kansainvälisiä viinejä, jotka täydentävät loistavasti ravintolan herkullisia ruokia.

Varaaminen

Antico Martini on erittäin suosittu ravintola, joten varaaminen etukäteen on suositeltavaa. Ravintolaan voi tehdä pöytävarauksen joko puhelimitse tai sähköpostitse. Varausta tehdessä on hyvä mainita, kuinka monta henkilöä on tulossa ja milloin. Lisäksi esimerkiksi erityisruokavaliot tai erityistoiveet kannattaa mainita varauksen yhteydessä.

Ravintolaan voi varata pöytäpaikkoja myös suuremmille ryhmille, kuten yritysryhmille tai perhejuhliin. Mikäli suunnittelet erikoistilaisuutta, kuten hääjuhlaa tai syntymäpäiväjuhlia, Antico Martini voi tarjota myös erityisjärjestelyjä, kuten yksityisen tilan ja juhla-aterioita.

Varauksen tekemisen yhteydessä voi myös kysyä ravintolalta lisätietoa esimerkiksi päivän suosituimmista ruokalajeista tai viinitarjoiluista. Henkilökunta on avulias ja valmis vastaamaan kaikkiin kysymyksiin, jotta asiakkaat voivat nauttia täydellisestä ruokaelämyksestä Antico Martinissa.

Yhteenvetona Antico Martini on erinomainen ravintola valinta Venetsiassa. Sen aukioloajat joustavat hieman, mutta ravintola palvelee asiakkaitaan lähes vuoden ympäri. Ravintolasta löytyy myös lukuisia positiivisia arvioita, jotka kehuvat ravintolan ruokaa, palvelua ja tunnelmaa. Varaaminen etukäteen on suositeltavaa, ja ravintolaan voi tehdä pöytävarauksen joko puhelimitse tai sähköpostitse. Antico Martini tarjoaa myös erityisjärjestelyjä suuremmille ryhmille tai erikoistilaisuuksiin.