kanaali

Tunnetuin piirre Venetsiassa ovat sen kanavat. Ne ovat kaupungin ”katuja”, joita pitkin liikutaan veneillä. Koska Venetsia on ryhmä saaria, on kanavien ylittämiseen rakennettu siltoja, jotta pääsy toisille saarille on mahdollista.

Suurin Venetsian kanava on Canal Grande, joka on reilun 3 kilometriä pitkä. Kanava muodostaa suuren väärinpäin olevan S-kirjaimen kiemurrellessaan Venetsian lävitse. Canal Grande on Venetsian pääliikenneväylä, jota pitkin kulkee paljon liikennettä. Vesibussit ja -taksit, ambulanssit, ja työmatkalaiset matkaavat pääasiassa sitä pitkin. Canal Granden lisäksi myös pienemmissä kanavissa riittää liikennettä. Turistien tuntemat ja suosimat romanttiset gondolit kulkevat niitä pitkin. Kanavat eivät ole kovinkaan syviä: vain 3-5 metriä.

Täytyy muistaa, että kanavien vesi ei ole uimakelpoista. Mantereelta kulkeutuva teollisuusjäte, ihmisten tuottama jäte ja hiekka kerääntyvät lietteenä kanavien pohjalle nousuveden aikaan. Monesti kuulee sanottavan, että Venetsiassa haisee. Toiset taas kertovat etteivät matkoillaan ole hajua kohdanneet, tai että se keskittyy tiettyihin vuodenaikoihin. Asian voi todeta vain vierailemalla itse Venetsiassa, varmasti kuitenkin meren tuoksu on jollain lailla kaupungissa läsnä. Hajuhaittoihin varmasti vaikuttaa kanavien vesi, sekä vallitseva lämpötila. Nykypäivänä teollisuusjätteet ovat onneksi vähentymään päin.


Kommentit

Venetsian kanavat — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>