huokaus

Kun Huokausten silta mainitaan, tulee heti mieleen Venetsia. Siltaa pidetään erittäin romanttisena ja se on yksi turistien ykköskohteista nähtävyyksien parissa. Sillan nimen kerrotaan juontavan siitä, että vankilaan joutuneet vangit huokailivat nähdessään vapauden viimeistä kertaa siltaa pitkin kulkiessaan. Tätä ei kuitenkaan pidetä totena muunmuassa siksi, ettei sillalta näy juurikaan mitään. Osa uskoo sillan nimen johtuvan rakastuneiden turistien huokauksista. Uskomus on, että mikäli rakastunut pari alittaa sillan auringonlaskun aikaan suudellen, rakkaus kestää ikuisesti.

Huokausten silta yhdistää Dogen palatsissa sijainneen tuomioistuimen uusiin vankilatiloihin. 1600-luvulla rakennettu silta jaettiin kahteen eri käytävään, jotteivat vangit pystyneet puhumaan toisilleen. Maailman kuuluisimpiin siltoihin kuuluva Huokausten silta on tehty kalkkikivestä ja sen on suunnitellut Antonio Contino, jonka suvusta tulee myös Rialton sillan suunnittelija. Huokausten silta on Venetsian ainoa katettu silta ja sen pienissä ikkunoissa ovat kauniit kivestä tehdyt koristukset. Huokausten silta ylittää kanavan nimeltä Rio di Palazzo.

Huokausten sillan näkee sekä Canonican, että Ponte della Paglian silloilta. Mikäli sillan haluaa päästä näkemään myös sisäpuolelta, pitää lunastaa liput Dogen palatsiin. Liput Dogen palatsiin maksavat aikuisilta 19 euroa ja 6-12-vuotiailta 12 euroa.


Kommentit

Huokausten silta — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>