Venetsiaan on ehdottomasti parhain ja halvin tutustua kävellen, koska etäisyydet ovat lyhyitä. Kapeita kujia (calle) kuljeskellen voi löytää monia pieniä putiikkeja, aukioita (campi), ja katumyyjiä.

Venetsia on todella kompakti kaupunki, joten eksyessä on todennäköisesti todella lähellä jotain aukiota, kirkkoa tai muuta maamerkkiä. Yksityiskohtaisimmassakaan kartoissa ei välttämättä lue kaikkia katujen nimiä, joten karttaa ei kannata yrittää lukea orjallisesti. Rakennusten seinistä löytyvät kadunviitat ovat yleensä keltaisia tai valkoisia, ja niitä seuraamalla löytää helposti määränpäähänsä. Lisäksi jatkuvasti karttaa tihrustaessa et ehdi nauttia kaupungin näkymistä. Karttaan kannattaa turvautua vain saadakseen karkean suuntiman ja käsityksen olinpaikasta. Karttoja on saatavilla turisti-infosta, juna-asemalta sekä kirjakaupoista.

Kaupungissa on rullalaudat ja -luistimet sekä pyöräily kielletty, joten aika ajoin joutuu turvautua vaporettoon päästäkseen paikasta toiseen, tai traghettoon, mikäli haluaa Canal Granden toiselle puolelle. Mikäli halu pyöräilemään on kova, löytyy lähisaarilta upeita pyöräilyreittejä sekä pyörävuokraamoita.

Lähinnä talviaikaan matkustavia turisteja kiusaa Acqua Alta, eli eräänlainen nousuvesi joka saattaa nostaa vedenpinnan jopa polveen asti Pyhän Markuksen aukiolla. Mikäli jalkojaan ei halua kastella, kannattaa mukaan varata pitkävartiset kummisaappaat. Kaupungissa on käytössä myös hälytyssireenit, jotka varoittavat kun Acqua Alta-ilmiö esiintyy äärimmäisen pahana.


Kommentit

Kävellen — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>