bateau-taxi

Venetsiassa myös taksit kulkevat vesiteitä, koska kaupungin kaduilla ei ole mahdollista kulkea autolla. Vesitaksit ovat tilavia, ja niihin mahtuu enemmän matkustajia, kuin normaaleihin maatakseihin.

Kyyti vesitaksilla on huomattavan kallista: matka lentokentältä Venetsian keskustaan maksaa 100 eurosta ylöspäin. Mikäli vesitaksin varaa matkatoimistolta, voi hintaan tulla lisää jopa yli 50 euroa. Jos matkustajia on useampia, hinnan voi jakaa seurueen kesken ja tällöin kulkeminen on kohtuuhintaista. Lentokentältä voi myös ottaa jaetun vesitaksin. Toisaalta taas vesitaksi on nopeimpia tapoja matkata esimerkiksi lentokentälle, mikäli kiire sattuu yllättämään.

On huomattava myös, että vesitaksin pysäkiltä hotellille voi olla pitkäkin kävelymatka, sillä kaikkien hotellien edustalla ei ole paikkoja vesitakseille (tai muille vesikulkuvälineille). Lisäksi taksit eivät myöskään pysty kulkemaan kaikilla kaupungin kanavilla. Mikäli hotellille on kohtuullinen kävelymatka pysäkiltä, on vesitaksi hyvä valinta, sillä niissä on paljon tilaa isoillekkin matkalaukuille. Tosin välillä taksiin nouseminen, ja sieltä pois jääminen saattaa olla haastavaa, mikäli pysäkin ja veneen väliin jää iso rako, tai vedenpinta on nousu- tai laskuveden aikaan eri korkeudella. Liikuntarajoitteisille tämä voi olla todella haastavaa, mutta mikäli kyytiin pääseminen onnituu, on oikeutettu 20% alennukseen.

Kaupungissa on 14 vesitaksiasemaa, joiden sijainti näkyy Venetsian kaupungin sivuilla ladattavasta kartasta. Virallisen vesitaksin tunnistaa keltaisesta teipistä ja lupanumerosta. Myös pimeitä vesitakseja on liikkeellä, tekeytyneinä virallisiksi takseista. Näitä kannattaa tietysti välttää. Vesitaksiyhtiöitä Venetsiassa ovat esimerkiksi Consorzio Motoscafi ja Consorzio Venezia Future. Vesitaksin voi tilata itselleen myös yhtiöiden nettisivuilta.


Kommentit

Vesitaksi — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>