Venetsiassa ruokailu on monien turistien mukaan melko haastavaa välillä. Venetsian pääelinkeino on turismi, ja alkuperäisiä venetsialaisia asuu kaupungissa enää kovin vähän. Tämä näkyy valitettavasti monien ravintoloiden ruoan tasossa. Useat ravintolat ovat luoneet niin sanotun turisti-menun. Niiden ruoka ei välttämättä ole aina kovin hyvää, tai ainakaan aitoa venetsialaista. Lisäksi kannattaa huomioida, että niiden hinta on tasoon nähden liian korkea. Usein turisteilta veloitetaan enemmän, kuin paikallisilta. Myös ravintoloita, joiden ovilla pyörii sisäänheittäjiä, kannattaa välttää. Parhaan ruoan löytäneekin niistä paikoista, jotka sijaitsevat kauempana turistien suosimista kohteista, ja joissa istuu paikallisia. Yleensä italialaista ruokaa tarjoilevat ravintolat jaotellaan tarjottavan ruoan mukaan. Ristorantet ovat hienoja ravintoloita, osteriat ja trattoriat taas arkiruokapaikkoja. Gelateriat tarjoilevat jäätelöä ja makeita herkkuja.

Tunnetuimmat venetsialaiset paikat lienevät Caffe Florian, Harry’s Bar ja Gelateria Nico. Piazza San Marcolla sijaitsevaa, vuonna 1720 perustettua Caffe Floriania pidetään Euroopan vanhimpana kahvilana. Harry’s Bar taas on noussut maailman kartalle carpaccion ja Bellini-drinkin syntypaikkana, sekä kirjailija Ernest Hemingwayn kantapaikkana. Gelateria Nico taas tarjoilee 70 vuoden kokemuksella jäätelöä, jota usein sanotaan Venetsian parhaaksi. Jos haluat matkata hyvän ruoan ystävänä tunnetun julkkiksen, Anthony Bourdainin jalanjäljissä, suuntaa Buranon saarelle Trattoria Da Romanoon.


Kommentit

Ravintolat — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>