Elokuvajuhlat

Venetsian elokuvajuhlat ovat hyvä tilaisuus bongata kaupungissa vierailevia elokuvamaailman suurimpia tähtiä ja nauttia erilaisista kansainvälisistä filmeistä.Venice Film Festival 65
Venetsian elokuvajuhlat eli viralliselta nimeltään Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica della Biennale di Venezia järjestetään vuosittain Lidon saarella. Ensimmäisen kerran vuonna 1932 hotelli Excelsiorin terassilla järjestetty elokuvafestivaali on maailman vanhin elokuvajuhla, joka on järjestetty vuosittain vuodesta 1935 lähtien. Sen tarkoitus on esittää kansainvälisen elokuvan eri puolia niin taiteena, viihteenä, kuin teollisuutenakin. Elokuvajuhlilla jaetaan myös kahdessa kilpailusarjassa palkintoja, jotka kansainvälinen tuomaristo valitsee. Palkintojen saajat julkistetaan festivaalien viimeisenä päivänä. Pääpalkinto on Kultainen leijona, joka jaetaan parhaalle elokuvalle.
Esitettävät elokuvat julkistetaan yleensä kesäkuussa virallisessa lehdistötilaisuudessa. Elo- syyskuun vaihteessa järjestettävä elokuvafestivaali esittelee kansainvälisiä elokuvia, joiden näytöksiä pidetään Palazzo del Cineman lisäksi erilaisissa tapahtumakeskuksissa. Yleensä päivittäisestä aikataulusta selviää yleisölle avoimet näytökset: osa järjestettävistä näytännöistä on varattu vain valtuutetuille vieraille. Lippuja näytöksiin voi ostaa tapahtumapaikoilta. Lippuja ostaessa on huomioitava, että kaikkiin näytöksiin on 18 vuoden ikäraja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top