Traghetto (tai monikossa traghetti) on halpa vaihtoehto gondoliajelulle. Traghetto on isokokoinen gondoli, jolla voi halpaan hintaan matkustaa Canal Granden yli. Tämä vaihtoehto on hyvä ja halpa silloin, kun on tarve päästä kanaalin toiselle puolelle, eikä lähellä sijaitse kanaalin ylittävää siltaa.

traghetto

Traghettoon mahtuu kerrallaan 12-15 ihmistä. Ne ovat hyvin pelkistettyjä: niistä puuttuu kaikki perinteisten gondolien tarjoamat ylelliset koristelut ja luksusistuimet, ja niitä ohjaa yhden gondolieerin sijaan kaksi. Matka maksaa turisteilta 2 euroa, asukkailta taas 50-70 senttiä. Venetsian turistipassilla, Unica Venezia-kortilla saa traghettokyydin samaan hintaan, kuin paikalliset.

Traghettolaiturit ovat merkitty Canal Granden rannoilla keltaisin merkein. Yleensä kyytiä ei tarvitse odottaa kovinkaan kauaa, koska veneet seilaavat vain kanaalin yli, ja takaisin. Yleensä linjat palvelevat aikaisesta aamusta aina illan kello 19-20 asti, tai sesonkiaikoina hiukan myöhempään.


Kommentit

Traghetto — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>