venice-1246741_960_720

Venetsian karnevaalit naamioineen tunnetaan ympäri maailman. Satoja vuosia vanhaan perinnejuhlaan kuuluvat näyttävät naamiot, joiden takana rikkaat juhlivat raavaan kansan keskuudessa.

Venetsian karnevaalit ovat koreileva juhla. Niitä on vietetty aina pääsiäisen tienoilla, tosin keskiajalla venetsialaiset viettivät suurimman osan vuodesta naamioituneina. Vuonna 1797 Napoleon kielsi naamioitumisen, ja karnevaaleja ei enää vietetty. Naamiaisia vietettiinkin seuraavan kerran vasta vuonna 1979, kun Italian hallitus päätti herättää henkiin tämän venetsialaisen historiallisen juhlan. Nykyään karnevaaleja juhlitaan parin viikon ajan. Alunperin naamioiden oli karnevaaleissa tarkoitus taata se, että sekä rikkaat ja raavaat ihmiset pystyivät juhlimaan tasa-arvoisesti keskenään.

Venetsialaisista naamioita on erityyppisiä, ja naamioiden valmistaminen tapahtuukin pääasiassa käsityönä. Ne ovatkin siksi kalliita, mutta kevyitä käyttää ja kestäviä. Naamioiden tekijöillä on oma ammattikiltansa.

carnival-1097439_960_720maskit

Karnevaalit ovat matkailusesonkia, jolloin lähes 3 miljoonaa turistia saapuu kaupungin kaduille juhlimaan. Hotelli kannattaa tällöin varata hyvissä ajoin etukäteen, sekä varautua kallistuneisiin hintoihin. Karnivaalien aikana kaupungissa on erilaisia illallistapahtumia ja tanssiaisia, joiden pukukoodi on saapua naamioituneena. Nämä tapahtumat ovat pääsymaksultaan todella kalliita, jopa 350 e per henkilö. Liput voi varata myös Venezia Unican kautta. Teemoja eri tapahtumiin on monia erilaisia. Lisäksi eri alojen käsityöläiset avaavat putiikkinsa Piazza San Marcolle, samanlaisina kuin ne olivat keskiajalla. Pyhän Markuksen aukiolla voi siis silloin tutustua lasintekijöihin, kenkienvalmistajiin, kankaankutojiin ja monien muiden eri artisaanien ammatteihin. Lisäksi kaupungissa on karnevaalien aikaan myös erilaisia näyttelyitä museoissa, sekä konsertteja. Joka vuosi karnevaaleilla valitaan myös parhaan naamiaisasun tekijä. Karnevaalien virallisilta internetsivuilta löytää lisätietoa eri tapahtumista, joita kaupungissa on karnevaalien aikaan meneillään.


Kommentit

Karnevaalit — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>