Italia on yksi muodin edelläkävijämaista, ja Venetsia onkin hyvä paikka shoppailla huippumuotia. Pääasiassa kaupungista löytyy lähinnä luksusmerkkien kauppoja, kuten Chanel, Diesel ja Gucci. Myös joillain edullisimmilla kauppaketjuilla, kuten H&M:llä on liikkeitä Venetsiassa. Shoppailu Venetsiassa siis sopii sellaiselle, joka etsii luksusta eikä tingi hinnoista. Kauppoja löytyy Pyhän Markuksen aukion lähettyviltä, sekä sekalaisesti ympäri kaupunkia. Varsinaisia ostoskatuja ei Venetsiassa ole.

Shoppailla voi myös ruokaherkkuja. Venetsiassa yksi sekä paikallisten, että turistien suosima tapahtuma on Rialton markkinat. Rialton sillan läheltä löytyvät suosituimmat ja tunnetuimmat torit Perscheria ja Erberia. Niiltä voi ostaa paikallisia herkkuja, kuten laguunista pyydettyjä mereneläviä, tuoreita vihanneksia ja lihaa. Aamupäivällä käynnissä olevat markkinat viehättävät tunnelmallaan, jonka takia ne vetävätkin turisteja katselemaan paikallista elämänmenoa. Vaikka ruoanvalmistuspuuhiin ei aikoisi ruvetakaan, löytyy sillan liepeiltä myös muita käsityö- ja markkinakojuja, josta on kätevä ostaa vaikka tuliaiset kotiinviemisiksi. Sillan lähellä sijaitsee myös eri vaatemerkkien liikkeitä. Myös erilaisia elintarvikkeita kuten esimerkiksi oliiviöljyä kannattaa hankkia kotiinviemisiksi, koska se on usein laadukkaampaa, kuin Suomesta saatava.

Suosittuja tuliaisia ovat venetsialaiset karnevaalinaamiot. Ne ovat kalliita, koska ne valmistetaan käsityönä, ja usein koristellaan lehtikullalla. Halvempiakin naamioita on myynnissä, mutta ne ovat usein ulkomailla valmistettuja, laadultaan heikompia jäljitelmiä. Jos mielii itselleen paikallisia käsityötuotteita, on toinen vaihtoehto naamioiden lisäksi Muranolainen lasi. Lasiliikkeitä löytyy Venetsian keskustasta, tai vaihtoehtoisesti voi suunnata shoppailumatkansa suoraan lasin alkuperän juurille, Muranon saarelle.


Kommentit

Ostokset — 1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>