Ravintolan esittely

Venetsia on kuuluisa kauniista kanavistaan ja romanttisista venematkoistaan, mutta kaupungissa on myös paljon tarjottavaa ruokaharrastajille. Yksi suosituimmista kasvisravintoloista on Osteria al Diavolo e l’Acquasanta. Tämä viehättävä ravintola sijaitsee Giudecca-saarella, vain lyhyen venematkan päässä Venetsian keskustasta.

Osteria al Diavolo e l’Acquasanta on perheomisteinen ravintola, joka tarjoaa perinteisiä italialaisia ruokia modernilla twistillä. Ravintola käyttää paljon paikallisia raaka-aineita ja tuoreita kasviksia, joten ruoat ovat aina maukkaita ja ravitsevia. Ravintolan tunnelma on rento ja viihtyisä, ja sen sijainti kanavan varrella tarjoaa upeat näkymät Venetsian siluettiin.

Ravintolan omistaja, Luca, on intohimoinen kasvisruoan ystävä, ja hän on luonut menun, joka tarjoaa herkullisia vaihtoehtoja sekä kasvissyöjille että vegaaneille. Hän haluaa näyttää, että kasvisruoka voi olla yhtä herkullista ja tyydyttävää kuin perinteiset italialaiset ruoat.

Kasvisruokavaihtoehdot

Osteria al Diavolo e l’Acquasanta tarjoaa laajan valikoiman kasvisruokavaihtoehtoja. Alkuruoaksi voit valita esimerkiksi talon valmistamaa kasvisantipastoa, joka koostuu kauden parhaista kasviksista ja maustetaan herkullisilla yrttisillä kastikkeilla. Lisäksi tarjolla on erilaisia salaatti- ja keittovaihtoehtoja, kuten hernekeittoa ja tomaatti-mozzarellasalaattia.

Pääruokavaihtoehdot ovat myös monipuolisia ja herkullisia. Voit esimerkiksi valita ravintolan maukkaan kasvisrisoton tai herkullisen kasvismoussakan. Tarjolla on myös erilaisia pasta- ja pizzavaihtoehtoja, joita voi tilata vegaanisena tai kasvisversiona. Pizzapohjat tehdään ravintolan omassa leipomossa ja täytteet ovat aina tuoreita ja laadukkaita.

Ravintola tarjoaa myös erilaisia jälkiruokavaihtoehtoja, kuten hedelmäsalaattia ja italialaisia juustoja. Voit nauttia jälkiruoan jälkeen kupin tuoretta italialaista kahvia tai lasin paikallista viiniä.

Huomioitavat allergiat

Osteria al Diavolo e l’Acquasanta ottaa huomioon myös erilaiset allergiat ja ruokarajoitukset. Ravintolassa on saatavilla gluteenittomia vaihtoehtoja, ja henkilökunta osaa antaa tarkempaa tietoa ruokien sisältämistä allergeeneista. Jos sinulla on erityisiä ruokarajoituksia, on suositeltavaa mainita niistä varauksen yhteydessä, jotta ravintola voi valmistella sinulle sopivan ruoan.

Ravintola on myös tunnettu ystävällisestä ja avuliaasta henkilökunnastaan, joka on aina valmis auttamaan ja neuvomaan asiakkaita ruokavalioasioissa. Ravintolaan on helppo tulla, ja sen lähettyvillä on useita pysäköintialueita ja veneiden laituripaikkoja.

Osteria al Diavolo e l’Acquasanta on täydellinen valinta kaikille kasvisruoan ystäville, jotka haluavat nauttia herkullisesta italialaisesta ruoasta kauniissa ympäristössä. Ravintola tarjoaa aitoja makuja ja upeita näkymiä, ja sen ystävällinen henkilökunta tekee vierailustasi ikimuistoisen. Muista varata pöytä etukäteen, jotta saat varmasti paikan tässä suositussa ravintolassa.

Suosituimmat annokset

Osteria al Diavolo e l’Acquasanta on Venetsian vanhassa kaupungissa sijaitseva kasvisravintola, jonka suosituimpiin annoksiin kuuluvat erilaiset pastat ja risotot. Ravintola panostaa laadukkaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin resepteihin, joten ruoka maistuu aina herkulliselta ja aidolta.

Yksi suosituimmista annoksista on ravintolan tarjoilema ”Risotto al funghi porcini”, joka on kermainen risotto, jossa on herkullisia sieniä. Tämä annos on täynnä makua ja sopii erinomaisesti kasvisruuan ystäville. Toisena suosittuna annoksena on ”Spaghetti alla Nerano”, joka on klassinen pastaruoka, jossa on kesäkurpitsaa, parmesaanijuustoa ja minttua. Tämä annos on kevyt ja raikas, mutta silti täynnä makua.

Ravintolan suosituimpiin annoksiin kuuluu myös ”Fettuccine al pesto”, joka on pitkää, nauhamaista pastaa, jossa on pestokastiketta ja parmesaanijuustoa. Tämä annos on täynnä tuoreita yrttejä ja maistuu ihanalta. Myös ravintolan ”Insalata di stagione”, joka on sesongin salaatti, on suosittu annos. Salaatissa on sesongin vihanneksia ja se tarjoillaan oliiviöljykastikkeen kera.

Paikallisesti tuotetut raaka-aineet

Osteria al Diavolo e l’Acquasanta käyttää ruoassaan ainoastaan paikallisesti tuotettuja raaka-aineita. Ravintola haluaa tukea paikallisia viljelijöitä ja tuottajia, ja samalla varmistaa raaka-aineiden laadun ja tuoreuden.

Kaikki ravintolan kasvikset, hedelmät ja yrtit ovat tuoreita ja sesongin mukaisia. Ne hankitaan paikallisilta markkinoilta, josta ne ovat peräisin pieniltä lähitiloilta. Tämä tarkoittaa sitä, että ruoka on aina tuoretta ja hyvin maultaan.

Lisäksi ravintola käyttää paikallisia oliiviöljyjä, jotka valmistetaan alueen oliivipuista kylmäpuristamalla. Tämä takaa, että oliiviöljy on korkealaatuista ja täynnä makua. Myös juustot ja muut maitotuotteet tulevat lähialueen tiloilta, joten ne ovat aina tuoreita ja laadukkaita.

Tunnelmallinen miljöö

Osteria al Diavolo e l’Acquasanta sijaitsee viehättävässä vanhassa rakennuksessa Venetsian sydämessä. Ravintolan tunnelma on lämmin ja kutsuva, ja sisustus henkii perinteistä venetsialaista tyyliä.

Ravintolassa on viihtyisä ja intiimi ilmapiiri, ja sen tilat on sisustettu kauniilla yksityiskohdilla. Pöydät on katettu valkoisella liinalla ja niillä on kauniit kukkakoristeet. Ravintolan seinillä on perinteisiä venetsialaisia taideteoksia ja valokuvia, jotka tuovat lisää tunnelmaa ja vievät asiakkaat matkalle Venetsian historiaan.

Ravintolassa on myös pieni sisäpiha, jossa on mahdollista nauttia ruoan lisäksi myös ulkoilmasta. Pihalla on kauniita kukkaistutuksia ja viihtyisiä istumapaikkoja, joissa voi rentoutua ja nauttia aterian lisäksi myös kauniista ympäristöstä.

Viinilista

Osteria al Diavolo e l’Acquasanta sijaitsee Venetsian kaupungissa ja tarjoaa herkullisia kasvisruokia. Ravintolan viinilista on laaja ja sieltä löytyy runsaasti vaihtoehtoja niin punaviinin, valkoviinin kuin kuohuviininkin ystäville. Viinilistalta löytyy sekä paikallisia että kansainvälisiä viinejä, jotka on huolella valittu sopimaan täydellisesti ravintolan kasvisruokiin.

Paikalliset viinit ovat erityisen suosittuja Osteria al Diavolo e l’Acquasantassa. Venetsian alue on tunnettu erinomaisista viineistään, ja ravintolassa halutaan tuoda esille alueen parhaita viinituotantoja. Viinilistalta voi löytää esimerkiksi Valpolicella- ja Amarone-viinejä, jotka ovat suosittuja Venetsiassa valmistettuja punaviinejä. Myös valkoviinien ystäville löytyy herkullisia vaihtoehtoja. Voit valita esimerkiksi Soave- tai Pinot Grigio -viinin seuraksi.

Ravintola on ottanut huomioon myös erityisruokavalioita noudattavat asiakkaat ja tarjoaa myös luomuviinejä. Luomuviinit ovat valmistettu ilman kemiallisia lannoitteita ja torjunta-aineita, joten ne sopivat hyvin kasvisruoan kumppaniksi.

Eri viinien lisäksi ravintolassa tarjoillaan myös muita juomia, kuten olutta ja virvoitusjuomia. Voit siis valita juomapuolelta itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Hinnat ja maksutavat

Osteria al Diavolo e l’Acquasanta tarjoaa korkealaatuisia kasvisruokia varsin kohtuulliseen hintaan. Ravintolan hinnat vaihtelevat ruokalajin ja juoman mukaan, mutta keskimäärin ruoka-annoksen hinta on noin 15-20 euroa. Viinilistan hinnat liikkuvat noin 20-30 euron välillä. Kokonaisuudessaan ravintolassa saa siis herkullisen aterian ja juoman noin 40-50 euron hintaan.

Ravintolassa voi maksaa käteisellä sekä yleisimmillä luotto- ja pankkikorteilla. Huomioithan, että joissain tapauksissa kasvisruokia tarjoilevissa ravintoloissa voi olla erilliset hinnoittelut. Joissain ravintoloissa saatetaan veloittaa esimerkiksi erikseen salaatti ja erikseen pääruoka, joten tarkista lasku huolellisesti.

Varausten tekeminen

Osteria al Diavolo e l’Acquasantassa on suositeltavaa tehdä pöytävaraus etukäteen, sillä ravintolassa on usein vilkasta. Pöytävarauksen voi tehdä helposti ravintolan verkkosivujen kautta tai vaihtoehtoisesti ravintolan puhelinnumeroon soittamalla. Ravintolassa on myös mahdollista varata koko tila isommalle seurueelle esimerkiksi juhlien tai tapahtumien järjestämistä varten.

Verkkosivujen kautta tehdyssä varauksessa voi varmistaa myös mahdolliset erityisruokavaliot tai toiveet. Ravintola tekee parhaansa voidakseen järjestää sinulle täydellisen illallisen, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi.

Osteria al Diavolo e l’Acquasanta on erinomainen valinta kasvisruokaa etsivälle matkailijalle Venetsiassa. Ravintolan viinilista tarjoaa laajan valikoiman herkullisia viinejä ja ruokalista tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Tee pöytävaraus hyvissä ajoin, ja nauti unohtumattomasta illallisesta Venetsian tunnelmallisessa ilmapiirissä.