Venetsiassa löytyy erilaisten arkkitehtuuristen nähtävyyksien kiertämisen lisäksi mielenkiintoisia tapahtumia: maailmankuulut naamiaiskarnevaalit, elokuvafestivaalit, taidenäyttelyitä sekä muita mielenkiintoisia kulttuuritapahtumia. Biennaalit alkavat karnevaaleista ja niiden ohessa on tanssia, teatteria, musiikkia ja elokuvajuhlat. Parillisina vuosina järjestetään arkkitehtuuribiennaali, parittomina taas taidebiennaali. Nämä erilaiset tapahtumat keräävät ympäri vuoden kaupunkiin paljon matkailijoita ja turisteja.

Varsinaista matkailun sesonkiaikaa Venetsiassa on juuri karnevaalien ja elokuvafestivaalien aika. Karnevaaleja juhlitaan yleensä helmi-maaliskuussa, ja elokuvafestivaalit pidetään elo-syyskuussa. La Biennale di Venezia-organisaation sivuilta voi tarkistaa tarkat päivämäärät, koska eri tapahtumia vuosittain järjestetään. Alennuksia ja lippuja erilaisiin tapahtumiin saa Venezia Unica Passilla, tai La Biennale di Venezian omalla Biennale Cardilla.
Lähisaarilla voi lisäksi harrastaa eri urheilulajeja, kuten pyöräilyä ja golfia. Ei siis pidäkkään olettaa, että Venetsia rajoittuisi vain arkkitehtuurisiin nähtävyyksiin ja museoihin.


Kommentit

Tapahtumat — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>