Kaunis Venetsia sopii hyvin lapsiperheiden lomakohteeksi. Kultturellissa kaupungissa voi viettää aikaa museoissa, mutta myös erilaistakin viihdykettäkin löytyy. Venetsiassa voi päästä kokemaan jopa rantaloman, vaikkei niin heti kuvittelisi!

Venetsia on autoton kaupunki, joten kävelemään voi joutua paljon. Sanotaan, että Venetsiassa rattaista voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä, mutta kaupunkia on kuitenkin muunneltu etenkin siltojen osalta, jotta rattaiden kanssa pääsisi paremmin liikkumaan. Kadut ovat kuitenkin mukulakiveä ja melko ahtaita, joten paras vaihtoehto pienen lapsen kanssa olisi ehdottomasti rintareppu/kantoliina. Rattaat voivat aiheuttaa päänvaivaa myös julkisen liikenteen kanssa. Julkisiin kulkuvälineisiin saa ottaa rattaat mukaan, mutta se voi olla melko vaivalloista, varsinkin ruuhka-aikoina.

Venetsiassa liikkumista varten on suositeltavaa hankkia kaupunkikortti kuten Venetsiapassi, jotta julkisella liikenteellä liikkuminen olisi helppoa ja halpaa.

Kesäisin Venetsiassa on lämmintä ja jopa helteistä, mutta muina aikoina voi olla sumuista ja vesikin saattaa hieman nousta. Mukaan kannattaakin siis pakata sadetakki ja kumisaappaat. Vaippoja ja äidinmaidonkorviketta löytyy ihan tavallisista ruokakaupoista. Venetsian kaupoista saa hyvin myös purkkiruokia, joten omia ei kannata joukkoon ottaa. Lisäksi venetsialainen ruoka on melko mietoa, joten ravintoloiden tarjontaa ei tarvitse pelätä. Ravintoloista saakin usein myös suomalaistenkin suosikkeja – pizzaa ja spaghettia. Ravintoloiden kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä taso vaihtelee hurjasti. Varsinkin turistirysien ja pääkatujen varrelta löytyvät ravintolat voivat olla melko surkeita, joten sopivaa ravintolaa kannattaakin etsiskellä pikkukujilta. Herkkusuille Venetsia on varmasti mieluisa paikka, sillä jäätelö on siellä suosittua ja sitä onkin tarjolla aina vuodenajasta riippumatta. Hieman erikoisempia, mutta silti ns. ruokailuun liittyviä ovat Mamma’ point -paikat. Paikkoja Venetsiassa on viisi ja niiden tarkoitus on tarjota imettäville äideille rauhallinen ympäristö imetystä varten.

Venetsiassa on melko hyvin julkisia vessoja, joissa pääsee vaihtamaan vaipat. Venetsiapassiin voi lisätä toilettikortin, jolla vessojen käyttäminen on ilmaista.

Tekemistä Venetsiassa tarjoavat muunmuassa museot. Venetsiassa toimii järjestö, joka järjestää museoissa ja kulttuurikeskuksissa sunnuntaisin hauskoja aktiviteetteja lapsille. Näihin kuuluvat mm. Dogen palatsi ja Ca’ Pesaron taidemuseo. Myös muut museot, kuten Guggenheim, järjestävät itsenäisesti tekemistä lapsille. Mielenkiintoista nähtävää löytyy myös mm. Luonnontieteellisestä museosta dinosauruksineen sekä planetaariosta.

Venetsiassa voi viettää myös rauhallisen päivän puistoillen. Puistossa voi hengähtää hetken luonnosta nauttien. Venetsian puistoista löytyy usein leikkialueita lapsille, joten tylsää ei pääse tulemaan. Yksi suosituimmista puistoalueista Venetsiassa on Giardini Pubblici, jossa järjestetään nykytaidenäyttely Venetsian biennaali.

Vaikka Venetsia onkin veden ympäröimä, siellä ei pääse noin vain uimaan. Kanavissa uiminen on kielletty, mutta mikäli rantapäivää kaipaa, kannattaa suunnata Lidon saarelle. Saarelle pääsee helposti vesibussilla ja paikalle päästyään saarella voi liikkua julkisella liikenteellä. Rantoja Lidon saarella on useita ja osalla niistä voi vuokrata aurinkovarjon ja -tuolin. Lidon saarta kuvaillaan rauhalliseksi alueeksi, ja se voikin olla lapsiperheille myös sopiva paikka majoittua Venetsian matkan aikana. Saarelta löytyy hotelleja sekä leirintäalue.

Reissata voi myös Lido di Jesoloon, joka on oikea rantaparatiisi. Useita kilometrejä pitkän rannan varrelta löytyy niin ravintoloita kuin kahviloitakin. Lähistöltä löytyy vesipuisto Aqualandia Jesolo, jonka yhteydessä on myös minigolf.

Poiketa voi myös Muranon saarella, joka on kuuluisa lasistaan. Saarelta voi hankkia tuliaisiksi lasiesineitä ja viihdykettä siellä tarjoaa lasimuseo, jossa pääsee tutustumaan lasin valmistuksen saloihin.


Kommentit

Lasten kanssa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>